Anunț de recrutare inspector, clasa I, grad profesional asistent
Consiliul Județean Harghita – Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor cu sediul în Miercurea Ciuc, str. Leliceni, nr. 45, publică anunțul privind organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante, pe perioadă nedeterminată.
Denumirea postului: Inspector – clasa I, grad profesional asistent - la Compartimentul Financiar, resurse umane, informatic.
Concursul va avea loc la sediul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita, din municipiul Miercurea Ciuc, str. Leliceni, nr. 45, astfel:
Data și ora probei scrise: 18.07.2024, ora 11:00.
Data și ora probei de interviu: data, ora şi locul susţinerii probei interviului se afişează odată cu rezultatele la proba scrisă.
Candidații trebuie să îndeplinească condițiile generale prevăzute la art. 465 din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare.
Condiții pentru ocuparea postului:
Studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.
Vechime minimă în specialitatea studiilor de 1 an.
Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.
Dosarele de înscriere la concurs se depun în perioada 18.06.2024 - 08.07.2024 (inclusiv), la sediul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita, la secretariat. Persoana de contact: secretarul comisiei de concurs, János Olga Magdolna, consilier superior.
Bibliografie și tematică
Constituția României, republicată cu tematica: Constituția României, republicată
Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare cu tematica: Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare
Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, republicată, cu modificările și completările ulterioare cu tematica: Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare cu tematica: Partea I, titlul I si titlul II ale părții a II-a, titlul I al părții a IV-a, titlul I și II ale părții a VI-a din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare.
Lege-cadru nr. 153 /2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice cu tematica: Lege-cadru nr. 153 /2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.
Atribuții stabilite în fișa postului, precum și alte date necesare desfășurării concursului
Efectuează lucrările privind evidența și mișcarea personalului din cadrul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita.
Întocmește solicitările referitoare la modificarea structurii organizatorice, încadrări, avansări, promovări, sancționări, suspendări, încetarea raporturilor de serviciu și de muncă, în condițiile legii.
Aplică criteriile de promovare a personalului contractual și al funcționarilor publici, potrivit legii.
Ține evidența concediilor de odihnă, concediilor medicale, a concediilor plătite/fără plată aprobate și a absențelor nemotivate, respectiv a orelor suplimentare efectuate.
Urmărește completarea corectă a condicii de prezență.
Întocmește fișele de pontaj în concordanță cu datele din condica de prezență zilnică.
Pe baza propunerilor compartimentelor funcționale ale Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita, centralizează datele pentru programarea concediilor de odihnă și le supune directorului executiv spre aprobare.
Solicită, centralizează și asigură evidența fișelor de post, pentru personalul din cadrul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita și le distribuie sub semnătură.
Întocmește referatele și comunică deciziile privind drepturile salariale fiecărui salariat/funcționar public al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita, pe care le înaintează acestora și compartimentului financiar contabilitate.
Gestionează deciziile emise de directorul executiv, în realizarea atribuțiilor ce îi revin.
Ține evidența îndeplinirii condițiilor de pensionare a personalului din cadrul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita.
Asigură completarea dosarelor în vederea solicitării drepturilor de indemnizație pentru creșterea copilului de până la 2 ani, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 148/2005 privind susținerea familiei în vederea creșterii copilului, cu modificările și completările ulterioare.
Gestionează evidența evaluării profesionale anuale a personalului și a sancțiunilor disciplinare aplicate.
Întocmește, păstrează, actualizează și gestionează dosarele personale/profesionale ale funcționarilor publici și păstrează confidențialitate datelor cu caracter personal.
Întocmește și transmite, la termenele stabilite, informări, raportări și alte situații solicitate.
Întocmește proiectul statului de funcții și al organigramei Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita și-l înaintează spre aprobare Consiliului Județean Harghita.
Întocmește anual statul de funcții și îl transmite Consiliului Județean Harghita pentru aprobare, conform legii.
Organizează, în condițiile legii, concursurile pentru ocuparea posturilor vacante/temporar vacante și asigură activitatea de secretariat.
Asigură depunerea jurământului de către funcționarii publici nou încadrați, în termenul prevăzut de lege.
Întocmește, împreună cu celelalte compartimente, programul de stagiu pentru funcționarii publici debutanți.
Gestionează modalitățile de organizare și administrarea examenelor medicale anuale și anterioare angajării.
Asigură participarea salariaților la programele de instruire și perfecționare profesională.
Eliberează adeverințe ce atestă vechimea în muncă și în specialitatea studiilor pentru angajații Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita , după data de 01.01.2011.
Primește și ține evidența declarațiilor de avere și de interese; întocmește Registrul declarațiilor de avere și Registrul declarațiilor de interese. Trimite online către ANI declarațiile de avere și de interese. Asigură afișarea declarațiilor de avere și declarațiilor de interese pe site-ul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita.
Asigură evidența voucherelor de vacanță și semnăturilor electronice acordate salariaților instituției.
Ține evidența polițiștilor detașați și a personalului contractual detașat din cadrul MAI, atât la nivelul direcției, cât și la nivelul SPCLEP urilor din județ.
Centralizează situațiile primite referitoare la drepturile salariale, respectiv modificarile intervenite în situația acestora și le trimite către DGEP.
Efectuează atribuții de consiliere etică și monitorizează respectarea normelor de conduită în cadrul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita.
Desfășoară activitatea specifică de control intern managerial în cadrul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Harghita.
Respectă prevederile pe linie de protecția muncii în conformitate cu legislația în vigoare.
Execută orice alte atribuții și sarcini prevăzute în actele normative sau individuale adoptate sau emise de cei competenți, respectiv trasate de șefii/coordonatorii ierarhici superiori în condițiile legii.
Conținutul dosarului de concurs și modalitățile de înscriere la concurs
Dosarul de concurs trebuie să conțină în mod obligatoriu:
formularul de înscriere prevăzut la art. 137 lit. b) din Anexa nr. 10 din OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare prin raportare la art. VII din OUG nr. 121/2023;
Copia cărţii de identitate;
Copia actului doveditor emis de autorităţile competente, în cazul în care a intervenit schimbarea numelui consemnat în certificatul de naştere;
copia carnetului de muncă şi/sau a adeverinţei eliberate de angajator pentru perioada lucrată, care să ateste vechimea în muncă şi în specialitatea studiilor necesare pentru ocuparea postului deţinut, potrivit prevederilor din prezentul cod, după caz;
copii ale diplomelor de studii sau echivalente, certificatelor şi altor documente care atestă efectuarea unor specializări şi perfecţionări sau deţinerea unor competenţe specifice, după caz;
copia adeverinţei care atestă starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel mult 6 luni anterior demarării etapei de selecţie de către medicul de familie al candidatului, şi a avizului psihologic eliberat pe baza unei evaluări psihologice organizate prin intermediul unităţilor specializate acreditate în condiţiile legii, valabil potrivit prevederilor legale;
cazierul judiciar;
declaraţia pe propria răspundere, prin completarea rubricii corespunzătoare din formularul de înscriere, sau adeverinţa care să ateste lipsa calităţii de lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică;
declaraţia pe propria răspundere, prin completarea rubricii corespunzătoare din formularul de înscriere, privind faptul că, în ultimii 3 ani, persoana nu a fost destituită sau nu i-a încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare.
curriculum vitae modelul comun european.
Pentru funcţiile publice de conducere, dosarul de concurs include şi copia diplomei de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau a diplomei echivalente conform prevederilor art. 57 alin. (2) din Legea nr. 199/2023, cu modificările şi completările ulterioare.
Cazierul judiciar poate fi înlocuit cu o declaraţie pe propria răspundere prin completarea rubricii corespunzătoare din formularul de înscriere. În acest caz, candidatul declarat admis la proba de verificare a eligibilităţii şi care nu a solicitat expres la înscrierea la concurs preluarea informaţiilor direct de la autoritatea sau instituţia publică competentă are obligaţia să completeze dosarul de concurs pe tot parcursul desfăşurării etapei de selecţie, dar nu mai târziu de data şi ora organizării interviului, sub sancţiunea neemiterii actului administrativ de numire în funcţia publică. În situaţia în care, la înscrierea la concurs, candidatul solicită expres preluarea informaţiilor direct de la autoritatea sau instituţia publică competentă, extrasul de pe cazierul judiciar se solicită potrivit legii şi procedurii aprobate la nivel instituţional.
Conform dispozițiilor art. VII alin. (15) din OUG nr. 121/2023 coroborate cu cele ale art. 38 alin. (7) din Anexa 10 la OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, modelul orientativ al adeverinţei eliberate de angajator pentru perioada lucrată care atestă vechimea în muncă şi în specialitatea studiilor este prevăzut la art. 137 lit. e) din Anexa 10 la OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare.
Modalitatea de înscriere la concurs
Potrivit dispozițiilor art. VII alin. (17) din OUG nr. 121/2023, dosarul de concurs se poate depune personal de către candidat, se poate transmite prin intermediul unui serviciu de curierat sau se poate transmite în format electronic, la adresa de e-mail indicată de autoritatea sau instituţia publică în anunţul de concurs. Dosarelor de concurs transmise de candidaţi la adresa de e-mail indicată de autoritatea sau instituţia publică în anunţul de concurs după terminarea programului de lucru al autorităţii sau instituţiei publice, dar în perioada de depunere a dosarelor de concurs, li se atribuie număr de înregistrare în ziua lucrătoare următoare, iar dosarul de concurs este considerat ca fiind depus în termen. Documentele care constituie dosarul de concurs se depun în copie, cu obligaţia candidatului de a prezenta secretarului comisiei de concurs originalele acestor documente, pentru certificare pentru conformitate cu originalul, până cel târziu la data desfăşurării probei interviului, sub sancţiunea neemiterii actului administrativ de numire în funcţia publică în cazul promovării concursului.
Director executiv
Simon Mihály