A személyazonossági igazolvány kiállítása a 14. életév betöltésekor

Intézményünk nem állít ki személyi igazolványokat és nem vesz át személyi igazolványok kibocsátásával kapcsolatos dokumentumokat. Ezekért az információkért látogassa meg a helyi személyi nyilvántartók. oldalát.

A törvényes rendelkezések szerint a 14. életév betöltésétől számított 15 napon belül a fiatalkorú köteles kérni a közösségi személynyilvántartó közszolgálattól a személyazonossági kártya kibocsátását.

Szükséges dokumentumok

  • Formanyomtatvány a személyazonossági igazolvány kiállítására – aláírva a fiatalkorútól, illetve az egyik szülőtől vagy, az esettől függően, a törvényes képviselőtől

  • Születési bizonyítvány – eredeti és másolat

  • A szülők házassági bizonyítványa, illetve a végleges és visszavonhatatlan bírósági válási határozat, amennyiben a szülők elváltak, eredeti és másolat

  • A lakhelyet bizonyító dokumentum – eredeti és másolat

  • Az egyik szülő vagy a törvényes képviselő személyi igazolványa

  • A személyazonossági illeték befizetéséről szóló nyugta – 7 lej

A kiskorú személyi igazolvány-kérést az egyik szülővel, vagy a törvényes képviselővel együtt kell letegye. Amennyiben a szülőknek különböző lakhelyük van, a kérést az a szülő írja alá, amelyiknél a kiskorú lakik. Amennyiben válás során a kiskorút az egyik szülőnek ítélték, de a másik félnél lakik, az előbbi szülő beleegyezésével kiállítható a személyi igazolvány.

Letölthető űrlapok

Figyelem! A letöltött kéréseket elöl-hátul nyomtatva kérjük.
Hargita Megyei Személynyilvántartó Közszolgálat
Stema Județului Harghita
Hargita Megye Tanácsa
People